open-navfaktor-logo
search
Istraga
Osumnjičeni za ubistvo načelnika prijedorske krim-policije na saslušanju u Tužilaštvu BiH
Aleksandar Miljatović (1988), osumnjičen da je direktni izvršilac po svemu sudeći naručenog ubistva načelnika Krim-policije u Prijedoru, doveden je na saslušanje u Tužilaštvo BiH. 
12.09.2022. u 13:34
get url
text

- U okviru istrage u kojoj postupa Tužilaštvo BiH sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, osumnjičeni koji se tereti da je direktni izvršilac teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića doveden je postupajućem tužiocu. Osumnjičeni Aleksandar Miljatović (1988), doveden je radi provođenja potrebnih procesnih radnji u predmetu. Tužilaštvo BiH i policijske agencije, u okviru istrage, finaliziraju istražne aktivnosti i potrebna vještačenja u ovom predmetu - saopćili su iz državnog Tužilaštva. 

Podsjetimo, Dalibor Railić, osumnjičen da je organizovao i naručio ubistvo, odlukom Suda BiH se nalazi u pritvoru zbog trgovine narkoticima.

Prema ranijim saznanjima iz istrage, Miljatović je priznao izvršenje djela i istražiocima MUP-a RS-a detaljno ispričao kako je ono isplanirano i počinjeno. On je navodno sa Railićem dogovorio da za 50.000 eura ubije Bašića.

Nakon ubistva u bjekstvu mu je pomogao Igor Repajić.

Bašić je ubijen 21. marta u 6.50 sati u prijedorskom naselju Pećani.

Sud BiH prije nekoliko dana odredio je pritvor i pripadniku PU Prijedor Dejanu Jurišiću, koji se tereti da je kao ovlaštena osoba MUP-a RS Dejan Jurišić imao informaciju da se sprema ubistvo Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubistvo pripremaju, a da takvu informaciju nije prenio nadležnim organima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.