open-navfaktor-logo
search
Strava u Vogošći
Otac prijavljen za silovanje kćerke, majka sve znala, a nije prijavila?
Otac je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos sa djetetom, silovanje i rodoskrvnuće, dok se majka tereti za neprijavljivanje
11.10.2019. u 14:03
get url
text

Tužilaštvu Kantona Sarajevo predate su dvije osobe, muškarac i žena iz Vogošće, koje je sarajevska policija uhapsila prekjučer nakon što je policiji otac prijavljen za seksualno zlostavljanje vlastite kćerke (17).

Slučaj je policiji prijavljen iz škole koju je djevojčica pohađala, a koja se povjerila školskoj pedagogici. Ona joj je, navodno, rekla da zlostavljanje oca trpi od 14. godine života, ali najšokantnije u cijelom slučaju je to što je djevojčica ustvrdila da je njena majka sve znala. 

Iz Tužilaštva KS zbog zaštite maloljetnika nisu mogli iznositi nikakve detalje slučaja, tek nam je potvrđeno da su im predate dvije osobe. 

Otac djevojčice sumnjiči se za krivično djelo spolni odnos sa djetetom, silovanje i rodoskrvnuće, dok se majci na teret stavlja neprijavljivanje krivičnog djela.

Kako saznajemo, oni su ispitani u Tužilaštvu i za oboje je zatražena mjera pritvora. 

- Za oboje osumnjičenih je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke ili prikrivati dokaze,  a za muškarca dodatno i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. U cilju zaštite maloljetne osobe Tužilaštvo KS nije u mogućnosti iznositi više informacija u vezi sa ovim slučajem - kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva u Sarajevu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.