open-navfaktor-logo
search
Šteta 200.000 KM
Otkriven uzrok požara u barakama na Stupu, policija uhapsila 46-godišnjaka
Sarajevska policija uhapsila je 46-godišnjeg muškarca zbog požara koji je prekjučer izbio na više stanova - baraka u ulici Vitomira Lukića u naselju Stup, u općini Ilidža.
06.03.2023. u 13:00
get url
text

VEZANI TEKST - Veliki požar u Sarajevu, gori stambeni objekat na Stupu

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS tokom jučerašnjeg dana obavljen je uviđaj koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci protivpožarne zaštite i građevinske struke.

Konstatovano je da je požara došlo na unutrašnjoj elektroinstalaciji iza električnog brojila.

- Utvrđeno je i da je 46-godišnji M. Ć., bez odobrenja Elektodistribucije, ilegalno isporučivao struju korisnicima za četiri stambene jedinice, postavljajući im kontrolne satove, od kojih je vršio naplatu utroška električne energije - naveli su iz MUP-a KS.

Od posljedica požara je nastupila materijalna šteta od oko 200.000 KM.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode M. Ć., rođenog 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, te je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.