open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Otvoreno igralište na Grdonju
Na površini od 200 kvadratnih metara izgrađena je sportska ploha za basket i mali fudbal sa  sportskim rekvizitima,  ljuljačka, klackalice, kula penjalica, njihalica
31.08.2018. u 16:24
get url
text

U prisustvu mještana Mjesne zajednice "Hrastovi-Mrkovići" i velikog broja djece iz okolnih naselja načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je predao na upotrebu novoizgrađeno igralište pored stare seizmološke stanice na Grdonju.

- Drago mi je kad vidim ovoliko djece koja se raduju igralištima i zahvalio bih upravi i direktoru Hidrometeorološkog zavoda FBiH na razumijevanju i ustupanju na korištenje zemljišta na kojem smo izgradili igrališta - kazao je načelnik Ajnadžić okupljenim sugrađanima.

U otvaranju kapije na ciciban igralištu načelniku su pomogle učenice iz Osnovne škole "Alija Nametak" Asja Hasanović, Lana Hasković i Almedina Gačanin.

- Stanujem na Grdonju i namjeravam svaki dan dolaziti ovdje da se igram sa svojim drugaricama. Do sada djeca sa ovog područja nisu imala zajedničko i sigurno mjesto za igru. Za mene ovo igralište predstavlja radost i igru i znam da svi moramo da čuvamo ovo igralište - kazala je Dželila Hasanović, učenica petog razreda Osnovne škole "Alija Nametak".

Projekat je finansirala Općina Centar. Na površini od oko 200 kvadratnih metara izgrađena je sportska ploha za basket i mali fudbal sa  sportskim rekvizitima,  ljuljačka, klackalice, kula penjalica, njihalica...

Sav postavljeni mobilijar ispunjava stroge evropske uslove o sigurnosti i zaštiti djece. Ispod rekvizita je postavljena gumena anti stres podloga koja sprečava povrede djece u slučaju pada. Također su postavljene i parkovske klupe i korpe za otpatke, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.