GPBiH

Pakistanac na Sarajevskom aerodromu uhapšen sa opremom za falsifikovanje EU dokumenata

Objavljeno: 31.10.2019. u 15:14

Pripadnici GPBiH kod Pakistanca pronašli najsavremenije softerske programe i hardversku opremu za izradu krivotvorenih dokumenata

FOTO: ILUSTRACIJA

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su jučer B. T. A. (1970), državljanina Pakistana, zbog sumnje da je pripremao krivično djelo, saopćeno je iz Granične policije BiH.

On je doputovao na Međunarodni aerodrom Sarajevo, letom iz Istanbula, a granični policajci su prilikom granične kontrole na drugoj liniji provjera kod njega pronašli najsavremenije softerske programe i hardversku opremu za izradu krivotvorenih dokumenata zemalja Evropske unije.

- U sklopu softverskih programa nalazili su se specimeni putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na sigurnosnim dokumentima spemni za štampanje - saopćili su iz GPBiH.

Dodaju da je on nakon hapšenja, danas predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije