Mlada turistkinja ostala je na mjestu mrtva nakon pada s litice u predgrađu australskog grada Sydneyja, prenosi britanski The Guardian.

Prema prvim informacijama, neimenovana 27-godišnja djevojka okliznula se i pala pokušavajući se fotografisati na lokaciji popularnoj po "selfiejima." 

Interventne službe obavještenje o događaju na području Diamond Baya dobile su u subotu, nešto prije podneva po lokalnom vremenu.

Odmah su alarmirani brojni spasitelji, uključujući i helikoptersku hitnu službu, policiju te bolničare.

Djevojci, koja je s trideset metara visine pala na stijene, pomoć su pokušali pružiti i drugi planinari, ali sve je bilo uzaludno.

Njeno tijelo prevezeno je u mrtvačnicu nakon što je iz kanjona izvučeno helikopterom.

Pozivajući se na očevice nemilog događaja, lokalna policija objavila je, kako javlja The Guardian, da je djevojka pokušavala napraviti selfie kada je došlo do nesreće.

List upozorava kako Diamond Bay već duže vrijeme popularan među turistima, a posjetitelji se često penju preko ograde kako bi snimili što bolju fotografiju sebe na litici.

Lokalne vlasti u Waverlyju ove godine počele su aktivno raditi na ograničavanju pristupa turistima opasnom području.

U planu je postavljanje nadzornih kamera i snažnijih fizičkih barijera kao i uvođenje intenzivnijih patrola od strane rendžera, sve kako bi se stalo u kraj neodgovornim turistima koji, kako ističe The Guardian, ugrožavaju sebe, ali i svojim fotografijama ohrabruju druge da isto to rade.