open-navfaktor-logo
search
"Najgori predsjednik"
Palestinsko rukovodstvo sretno zbog izbornog poraza Trumpa
Palestinsko rukovodstvo pozdravilo je pobjedu bivšeg američkog potpredsjednika i kandidata Demokratske partije Joea Bidena na predsjedničkim izborima u SAD-u.
08.11.2020. u 13:40
get url
text

Nabil Shaath, specijalni izaslanih palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, kazao je da je administracija Donalda Trumpa bila najgora u historiji za Palestinu i Palestince.

- Za nas je dobro što ćemo se riješiti Trumpa. Međutim, ne očekujemo značajne strateške promjene u američkoj politici spram palestinskog pitanja - kazao je Shaath.

I Mustafa Barghouti, generalni seketar Palestinske nacionalne inicijative, kazao je da je sretan što iz Bijele kuće odlazi Trump, kojeg smatra najgorim američkim predsjednikom u modernoj eri.

- Trump je napravio pometnju u međunarodnoj politici i odnosima. Njegova takozvani sporazum stoljeća je bio najgora stvar koju je uradio Palestincima - kazao je Barghouti.

Član Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Hanan Ashrawi također je zadovoljan Trumpovim porazom na izborima i pozvao je na preispitivanje politike unutar i izvan SAD-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.