Adnan Bajrić (42) i Elmir Hodžić, zvani Deba (33), koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili jučer zbog sumnje da su prije tri dana u naslju Dobrinja brutalno pretukli i opljačkali L. B., radnicu kojoj su oteli novac od pazara, rano jutros predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Njima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita tužilac bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete, potvrdio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Osim njih dvojice, podsjetimo, privedena je bila i M. P. iz Sarajeva, koja se tereti za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela, a protiv koje će se postupak voditi u redovnoj proceduri.

Policija istovremeno nastavlja tragati za trećim učesnikom ovog razbojništva, a riječ je o Dervišu Trešnjiću (30), koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana operativna potraga.

Kako smo ranije objavili, razbojnici su identifikovani uz pomoć građana, koji su bili očevici napada na nesretnu ženu, koju je razbojnički trojac brutalno pretukao, slomivši joj pritom nos.

Jedan od građana uspio je fotografisati vozilo, kojim su razbojnici pobjegli, a nakon što je vozilo pronađeno, klupko se počelo odmotavati i utvrđen je i identitet počinilaca ovog napada.