open-navfaktor-logo
search
Drama na Apeninima
Pandemija koronavirusa: U Italiji u jednom danu novih 368 mrtvih
Italija je u nedjelju prijavila 368 novih smrtnih slučajeva od korona virusa, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva u toj zemlji porastao na 1.809, javlja Anadolu Agency (AA).
15.03.2020. u 19:15
get url
text
get url
text

 Ovo je najveći porast broja smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije u zemlji.Prema posljednjim podacima koje je dostavilo Ministarstvo civilne zaštite Italije, ukupan broj zaraženih porastao je za 16 posto i iznosi 20.603.

Vlada Italije nada se da će stroge mjere - uključujući gotovo totalno zatvaranje zemlje - pomoći u suzbijanju širenja virusa, koji sada ima svoj epicentar u Evropi. Italijanska regija Lombardija i dalje je najviše pogođena, sa preko 1.200 smrtnih slučajeva i gotovo polovinom zaraženih.

Italijanska vlada dovršava u nedjelju dugo očekivani paket ekonomskih mjera do 15 milijardi eura koji su usmjereni na pomoć porodicama i poslovnim subjektima u suočavanju s velikim problemima u kojim su se našli zbog pandemije.

Korona virus, koji je prvi put otkriven u kineskom gradu Wuhanu, a potom se proširio u brojne zemlje svijeta, do sada je zarazio više od 160.000 ljudi širom svijeta. Podaci pokazuju da je posljedicama zaraze korona virusom do sada umrlo 6.065 osoba, ali i da je izliječena 75.967 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.