open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
"Pao" s tri vreće skanka: Robi iz Čajniča optužen za dilanje droge
Racković je 5. augusta ove godine uhapšen u mjestu Krupac u Istočnoj Ilidži, nakon što su u pretresu automobila "renault clio" kojim je upravljao, policajci iz istočnog Sarajeva pronašli i oduzeli drogu vrijednu oko 70.000 KM
30.10.2019. u 16:31
get url
text

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je nakon provedene istrage podiglo, a Osnovni sud Sokolac u cijelosti potvrdio optužnicu protiv Nedeljka Rackovića, zvanog Robi (44) iz Čajniča, a kojom ga tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Racković je 5. augusta ove godine uhapšen u mjestu Krupac u Istočnoj Ilidži, nakon što su u pretresu automobila "renault clio" kojim je upravljao, policajci iz istočnog Sarajeva pronašli i oduzeli tri vreće skanka, čija je tržišna vrijednost procijenjena na oko 70.000 KM.

Iz Tužilaštva je precizirano da je droga bila upakovana u 19 ručno pravljenih PVC paketa, ukupne mase od 19,7 kilograma, a koju je Racković nabavio od njemu poznatih osoba i prevozio radi dalje prodaje, iako je znao da se radi o zabranjenoj supstanci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.