open-navfaktor-logo
search
Badnja večer
Papa Franjo: Bog nas sve i dalje voli, čak i najgore među nama
Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i lično značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus
25.12.2019. u 07:58
get url
text

Papa Franjo pozvao je na Badnju večer 1,3 milijardi rimokatolika da ne dopuste da ih propusti Crkve odvrate od prihvaćanja Božije ljubavi.

Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i lično značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.

-Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama - izjavio je papa Franjo.

-Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav. Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav. Onda više nećemo imati izgovora da ne dopustimo da nas on voli- rekao je.

-Šta god da pođe krivo u našim životima, šta god da u Crkvi ne funkcionira, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više neće biti izgovor. To će postati drugorazredno jer pred Isusovom prevelikom ljubavlju, čistom blagošću i blizinom, više nemamo izgovora - dodao je.

Papa će u srijedu na Božić uputiti svoju poruku i blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i svijetu) s balkona bazilike sv. Petra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.