open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Pijan "kao letva" i bez vozačke vozio 134 km/h: Oduzeli mu auto i uhapsili ga
Banjalučka policija uhapsila je N. P. iz ovog grada koji je počinio više prekršaja u saobraćaju, a već ima blizu 14.500 KM neplaćenih kazni.
19.03.2021. u 12:02
get url
text

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su jučer na magistralnom putu u mjestu Glamočani, općina Laktaši, gdje je propisana brzina kretanja od 100km/h, evidentirali prekršaj prekoračenja brzine od 34km/h počinjen vozilom marke "opel Astra", koje se kretalo kretalo 134km/h.
Кontrolom je utvrđeno da je N. P. upravljao vozilom bez posjedovanja važeće vozačke dozvole. Izvršeno je alkotestiranje i kod osumnjičenog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,45g/kg. Banjalučanin je uhapšen i nalazi se u službenim prostorijama do istrežnjenja.

- Zbog opisanih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem, od N. P. je oduzeto vozilo, a biće i podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeni višestruki povratnik u prekršajima, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 14.471КM. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – saopćeno je iz PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.