open-navfaktor-logo
search
Šipovo
Pijana vozačica sletjela s ceste, pa uhapšena
U Duljacima kod Šipova sinoć je automobilom "volvo" žena inicijala D. M. sletjela sa puta, saopćeno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.
26.11.2020. u 11:08
get url
text

Kako navode iz policije, ona je izgubila kontrolu nad vozilom, pri čemu nije povrijeđena.

Alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,42 g/kg, te je zbog počinjenog prekršaja D. M. uhapšena.

MUP RS-a je tokom proteklog vikenda proveo akciju pojačane kontrole saobraćaja, te su u periodu od 20. do 24. novembra na području ovog bh. entiteta alkotestirali 10.158 vozača.

Od broja ispitanih, prisustvo alkohola utvrđeno je kod 630 vozača. Кoličina alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg utvrđena je kod 74 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 81 vozač lišen je slobode (74 zbog količine alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg i sedam koji su odbili da se podvrgnu alkotestiranju).

Od 23 vozača koji su podvrgnuti ispitvanju na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekove, koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, kod tri je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, a 13 vozača je odbilo da se podvrgne testiranju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.