open-navfaktor-logo
search
Kao u filmu iz 1968.
Pilot u divljini uočio misteriozni monolit: "Ovo je nešto najčudnije što sam ikada vidio"
Tajanstveni monolit otkriven je u zabačenom dijelu savezne države Utah u SAD-u, a uočili su ga državni službenici dok su na tom području iz helikoptera brojali muflone.
24.11.2020. u 08:59
get url
text

Prema pisanju The Guardian, čini se da je struktura visine od tri do 3,7 metara postavljena u zemlju. Napravljena je od neke vrste metala, čiji je sjaj u oštrom kontrastu s crvenim stijenama koje ga okružuju.

Prve fotografije muflona i monolita objavila je služba koja patrolira autocestama u Utahu, a pilot helikoptera Bret Hutchings lokalnim medijima rekao je kako je to "najčudnija stvar na koju je naišao tokom svih njegovih godina letenja".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UtahDPSAeroBureau (@utahdpsaerobureau)

Upravo je on letio za odjel javne sigurnosti u Utahu, koji je pomagao radnicima društva za zaštitu divljih životinja, koji su pak brojali muflone na jugu ove američke savezne države.

- Predmet je izgledao umjetno, činilo se da je čvrsto zasađen u zemlju, definitivno nije pao s neba! Pretpostavljam da je riječ o nekom umjetniku novog vala ili nešto slično, možda je taj netko veliki ljubitelj svemirske odiseje iz 2001. godine - izjavio je Hutchings.

Monolit nalikuje poznatoj sceni iz filma Stanleyja Kubricka iz 1968. godine, u kojoj grupa majmuna nailazi na divovsku ploču.

 

Nakon što je uočila monolit, posada helikoptera sletjela je da ga bolje pogleda. Video snimljen sa zemlje, koji je objavila stanica KLTV, prikazuje kako se članovi posade penju jedni drugima na ramena kako bi došli do vrha monolita.

U strahu da bi istraživači amateri mogli zaglaviti u divljini dok traže tajanstveni monolit, posada nije otkrila njegovu tačnu lokaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.