open-navfaktor-logo
search
Najsavremeniji u regiji
Počela gradnja velikog tržnog centra u BiH: Prednost mu je lokacija, a imat će neviđenu ponudu svjetskih marki
U Bosanskoj Gradišci prije nekoliko dana počela je izgradnja objekta za koji investitori tvrde da će biti najsavremeniji prodajni centar u regionu.
04.08.2020. u 08:27
get url
text

Centrum Retail Park prostirat će se na 18.000 m2, a predstavit će, kako se tvrdi, do sada neviđenu ponudu svjetskih marki sa aktuelnim kolekcijama odjeće i obuće.

Osim ponude sportske i modne odjeće, drogerijskih i tehničkih roba, velikog Pet i Vrtnog centra, ponudu će činiti i sve za gradnju, opremanje i uređenje doma. Otvaranje je planirano pred kraj 2021. godine.

Investitor je banjalučka kompanija Centrum, a radove izvodi firma Komotin iz Jajca. U okviru kompleksa nalazit će se igraonica i multifunkcionalni prostor predviđen za animiranje najmlađih, kao i kafići i restoran. Retail Park će biti povezan sa autoputem Beograd - Zagreb, piše BiznisInfo.

Njegova lokacija svakako je velika prednost, ako se zna da brojni građani susjednih država u posljednje vrijeme dolaze u šoping u BiH zbog nižih cijena i prava na povrat PDV-a koji ostvaruju kao strani državljani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.