open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Počela priprema 13.000 palačinaka za Guinnessov rekord
Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara u BiH, kazao je kako će učiniti sve da rekord koji je postignut prošle godine u Moskvi, kada je servirano 12.716 palačinaka, bude oboren  
26.10.2018. u 09:37
get url
text

Na platou Centra Skenderija u Sarajevu jutros u 7,30 sati krenuo je pohod na obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka. Udruženje kuhara u BiH i klub ljubitelja palačinaka vrijedno rade kako bi za osam sati koliko imaju na raspolaganju uspjeli pripremiti 13 hiljada palačinaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara u BiH, kazao je kako će učiniti sve da rekord koji je postignut prošle godine u Moskvi, kada je servirano 12.716 palačinaka, bude oboren upravo danas u 15,30 sati tokom održavanja Sarajevskog festivala turizma. Hodžić ističe da će na pripremi i serviranju učestvovati 140 kuhara i ljubitelja palačinaka.

Palačinke pripremljene tokom obaranja rekorda će, uz pomoć organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje će ova gesta obradovati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.