open-navfaktor-logo
search
Sarajevsko naselje Stup
Podstanar zapalio kuću, uhapšen zbog izazivanja opće opasnosti
U Stupskoj ulici u općini Ilidži sinoć je izbio požar na kući koja je u vlasništvu S. V. i H. V. iz Sarajeva, a koju je kao podstanar koristio R. S., koji je u požaru zadobio povrede. On je kasnije uhapšen zbog izazivanja opće opasnosti. 
06.03.2023. u 11:33
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, požar je PU Ilidža prijavljen oko 22 sata, a ugasili su ga pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

- Tom prilikom na objektu je nastupila materijalna šteta, te je prilikom gašenja požara povrijeđen R. S. koji koristi dio kuće u svojstvu podstanara, a ljekarsku pomoć mu je ukazao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, R. S., rođen 1978. godine u Tešnju, nastanjen u Sarajevu, lišen je slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju spomenutog krivičnog djela - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.