open-navfaktor-logo
search
Sproveden u KPZ
Pogledajte izručenje osumnjičenog za ubistvo sarajevskih policajaca
Sava Marinković, jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića danas u 12.55 sati izručen je Bosni i Hercegovini iz Njemačke.
27.07.2022. u 14:23
get url
text

Njega su na pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije FBiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo preuzeli od pripadnika Granične policije BiH koji su ga prethodno preuzeli na aerodromu u Frankfurtu.

{$galerijaFotografija}

Marinković se u Njemačkoj nalazio u ekstradicionom pritvoru nakon što je odobreno njegovo izručenje po potjernici Kantonalnog suda u Sarajevu.

VEZANI TEKST - Osumnjičen za ubistvo sarajevskih policajaca: Sava Marinković izručen BiH

- U skladu sa rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda, osumnjičeno lice je od službenika sudske policije sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu - Kazneno popravni zavod Sarajevo. Navedena aktivnost je provedena uz podršku i u koordinaciji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, Državnom agencijom za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, te Upravom policije Ministrastva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Kako smo ranije objavili, Marinković će odmah biti izveden pred postupajuće tužioce, gdje će biti utvrđen njegov identitet i predočit će mu se ono što mu se stavlja na teret, a potom će biti vraćen u KPZ Sarajevo, jer mu je pritvor već određen po potjernici.

Sava Marinković, izručenje, 27.07.2022.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.