open-navfaktor-logo
search
Gradnja pri kraju
Pogledajte kako će izgledati najveći i najmoderniji tržni centar kompanije Bingo
Kompanija Bingo počela je u augustu 2019. godine izgradnju velikog poslovnog objekta u sarajevskoj općini Novi Grad pored naselja Miljacka.
28.04.2020. u 22:24
get url
text
Bingo Novi Grad

- Jedan od najvećih trgovackih centara u BiH i regiji uskoro ce krasiti općinu Novi Grad. Znam da su česti komentari zašto tržni centri, trebaju nam fabrike, ali znam i da su ovakvi centri uvijek puni i da nije tako, firme ih ne bi ni gradile ulažući u ovom slučaju više od 50 miliona maraka - kazao je Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad, nakon obilaska ovog gradilišta prošle sedmice, gdje se uvjerio da se završni radovi privode kraju.

Impozantni poslovni objekat prostire se na 44.584 kvadratna metra. Od ukupne površine, objekat zauzima 21.600 kvadratnih metara, a ostalih 17.400 je predviđeno za vanjski parking sa 294 mjesta, zelenu površinu i saobraćajnicu ispred objekta.

{$galerijaFotografija}

Poslovni objekat namijenjen je za trgovinu, kulturu i zabavu, a sastoji se od podruma i prizemlja. U podrumu se nalazi podzemno parkiralište površine 13.700 kvadratnih metara, sa 370 parking mjesta, što sa podzemnom garažom čini ukupno 664 parking mjesta.

U prizemlju će biti hipermarket površine 10.700 kvadratnih metara, restoran sa galerijom i vanjskom terasom 1.200 kvadratnih metara, te ostali poslovni prostori, kulturni i zabavni sadržaj na površini oko šest hiljada kvadratnih metara. Duž cijelog centra će biti šetalište površine 1.440 kvadratnih metara. Ovaj kompleks je planiran da bude mjesto okupljanja, shoppinga i zabave za veliki broj ljudi. 

{$galerijaFotografija}

 

Gradilište, Bingo, Džemala Bijedića, 27.04.2020.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.