open-navfaktor-logo
search
Pucao iz puške
Pokušaj ubistva dvije osobe u Kotor-Varoši: Predložen pritvor Siniši Bojiću
Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je da se Siniši Bojiću (27) odredi jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva u Kotor-Varoši.
08.03.2021. u 14:37
get url
text

On je osumnjičen da se 6. marta oko 21.30 sati u mjestu Maslovare kod Kotor-Varoši, nakon što je u tuči zadobio tjelesnu povredu, dovezao vozilom do porodične kuće oštećenih P. S. i P. M., te s namjerom da ih ubije iz poluautomatske puške ispalio više hitaca u njihovom pravcu. Tom prilikom oni nisu povrijeđeni.

Također, osumnjičeni je u svojoj porodičnoj kući suprotno zakonu, neovlašteno držao oružje i municiju čije držanje građanima nije dozvoljeno.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, te što bi puštanje na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda – rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.