open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Pokušao ukrasti svinju pa završio u Hitnoj pomoći
Policiji u Bosanskoj Gradiški prijavljeno je sinoć, oko 1.50 sati iza pomoći, da je na farmi za uzgoj životinja u mjestu Brezik Laminci, u Bosanskoj Gradiški, zatečena osoba inicijala S.G. u izvršenju teške krađe.
06.02.2023. u 16:50
get url
text

Policija je, vršeći uviđaj, utvrdila da je osoba inicijala S. G. iz Bosanske Gradiške pokušala ukrasti svinju iz uzgojnog boksa otuđi svinju, u čemu su ga spriječili M. S., M. S. i V. S.

Oni su, kako je navedeno u saopćenju iz Policijske uprave Gradiška, "upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta" oštetili automobil čiji je vlasnik S. G., te kradljivcu nanijeli tjelesne povrede.

Njemu je ukazana pomoć u Službi hitne pomoći Gradiška, dok su tri osobe koje su ga napale uhapšene.

- Daljnjim operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja da je lice S. G. i u proteklom periodu počinilo krivično djelo teške krađe na način da je iz uzgojnog boksa navedene farme otuđilo više komada svinja.

U toku je kriminalistička obrada lica S. G., a o navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon preduzetih svih potrebnih mjere i radnji i dokumentovanja predmeta, protiv svih ovih lica dostavi izvještaj za počinjena krivična djela - istaknuto je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.