Sud potvrdio optužnicu

Policajac iz Brčkog optužen za zlostavljanje čuvara

Objavljeno: 01.11.2018. u 17:08

Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. ,nakon prigovora na rad policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u lice, ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo

FOTO: ILUSTRACIJA

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je podiglo, a nadležni sud potvrdio optužnicu protiv policajca iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u ovom gradu.

Kako je potvrđeno iz brčanskog Tužilaštva, optuženom policajcu Srđanu Petroviću (41), pripadniku Jedinice opće policije u Brčkom, na teret je da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu zlostavljao zaposlenika tog lokala.

Konkretno, Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. ,nakon prigovora na rad policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u lice, ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo.

- Petrović je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo zlostavljanje u službi iz člana 179 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH - potvrđeno je iz Tužilaštva.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije