open-navfaktor-logo
search
Akcija
Policajci FUP-a i MUP-a RS-a uhapsili jednu osobu zbog prodaje droge
Pretresen je automobil i stan koji koristi osumnjičeni
17.05.2019. u 13:26
get url
text

Policijski službenici Federalne uprave policije su u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima MUP-a RS-a, te nadzorom Kantonalnog  tužilaštva Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo uhapsili osobu inicijala M. O. (1965) u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH. Radi se o osobi koja je od ranije poznata policijskim organima zbog istih krivičnih djela.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres automobila i stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto cca. 15 grama nepoznate materije koja asocira na kokain, cca. 200 grama materije koja asocira na drogu amphetamin, cca. 600 grama materije koja asocira na drogu cannabis sativa L, 99 komada tableta koje asociraju drogu "ekstazi", vaga za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšeni je ispitan u službenim prostorijama FUP-a, te je u zakonskom roku predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, saopćio je FUP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.