open-navfaktor-logo
search
Incident u Sarajevu
Policija traga za bahatim vozačem "golfa": Razbio staklo na autobusu, povrijeđene tri putnice
Sarajevska policija traga za nepoznatim vozačem automobila "golf", koji je u subotu predvečer, na autobuskoj stanici "Socijalno", šakom udario i razbio staklo na autobusu "Centrotransa" pri čemu su povrijeđene tri putnice. 
08.05.2023. u 09:34
get url
text

Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, policiji je incident prijavio vozač, koji ih je pozvao u 18.40 sati. 

- U prijavi je naveo da prilikom prilaska autobuskom stajalištu u ulici Zmaja od Bosne nije mogao ući na stajalište na kojem su bila parkirana tri vozila. Vozač je zatrubio da bi, kako je naveo u prijavi, vozač automobila "golf" izašao iz vozila, pričao autobusu i razbio staklo. Tom prilikom od krhotina stakla tri putnice su zadobile povrede - kazala je Novalić za Faktor.

{$galerijaFotografija}

Kako je dalje istaknula, vozač autobusa je produžio i zaustavio se na sljedećem stajalištu kod Histrojskog muzeja.

- Policijski službenici su obavili uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac i u toku je potraga za ovom osobom. Sumnjiči se za krivična djela oštećenje tuđe stvari i nanošenje lakših tjelesnih povreda - kazala je Novalić.

incident, autobus Centrotransa, razbio staklo, 08.05.2023.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.