- Tokom ove akcije, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, provode se pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo s ciljem pronalaska predmeta koji potječu iz krivičnih djela za koja su osumnjičeni A. A. koji je nedavno uhapšen od policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo i kojem je, na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud BiH odredio mjeru pritvora, kao i drugoosumnjičeni A. M. koji je u bjekstvu i za kojim policija traga - saopćio je MUP KS.

VEZANI TEKST - Određen pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku i Fahrudinu Gačanoviću

Akcija, kako dodaju, ima za cilj pronalazak skupocjenih vozila, nekretnina, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari veće materijalne vrijednosti koji potječu iz krivičnih djela za koja se osumnjičeni terete. Više informacija će biti poznato nakon što aktivnosti koje su u toku budu okončane, dodali su iz policije.

Podsjetimo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Adnanom Maglićem, rođenim 1985. godine, raspisana je potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.