Budite oprezni

Policija upozorava građane na prevare putem društvenih mreža

Objavljeno: 24.09.2019. u 11:07 Autor: B. S.

Građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili

Na području Banje Luke u posljednje vrijeme uočeni su pokušaji prevare putem društvenih mreža, gdje su građani dovođeni u zabludu tako što su, najčešće aplikacijom "messenger", dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade "capriolo" bicikla. Da bi navodno preuzeli dobijenu nagradu, bilo je neophodno da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.

Iz Policijske uprave Banja Luka su danas istakli da su u prethodnom periodu upozoravali da su evidentirani i slučajevi da su građani dobijali ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druge pravne osobe koje obavljaju uslužnu djelatnost.

- Nakon što su obaviješteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili. Za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrijebljeni – istaknuto je danas iz banjalučke policije.

Policijska uprava Banja Luka Luka upozorava građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neprovjerenim osobama koji se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer se podaci mogu zloupotrebljavati i da prethodno informacije o eventualnim nagradama i nagradnim igrama provjere na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije