open-navfaktor-logo
search
Pretresi i hapšenja
Policijska akcija u Tuzli: Tri žene i muškarac uhapšeni zbog navođenja na prostituciju
Akcija je provedena nakon višemjesečne istrage, a po naredbama Općinskog suda Tuzla, istražitelji su pretresli tri stana, dva ugostiteljska objekta i više automobila na području grada Tuzle
26.06.2019. u 09:11
get url
text

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su u Tuzli uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na prostituciju.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, akcija je provedena nakon višemjesečne istrage, a po naredbama Općinskog suda Tuzla, istražitelji su pretresli tri stana, dva ugostiteljska objekta i više automobila na području grada Tuzle.

{$galerijaFotografija}

Uhapšene su tri žene, M. M. (27), R. O. (31), S. D. (40), te muškarac J. B. (49), svi nastanjeni na području Tuzle.

- Postoje osnovi sumnje da su navedena lica, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, duži vremenski period navodila više djevojaka na pružanje seksualnih usluga za novac. Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom - naveli su iz tuzlanske policije.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP TK-a, uhapšeni će uz izvještaj o krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

mup tk privodjenje - prostitucija 2.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.