Ponedjeljak, 12.04.2021.
FOTO: Faktor.ba

Policijski izvještaj o jučerašnjoj nesreći na Stupu

Sarajevska policija oglasila se saopćenjem za javnost nakon nesreće u naselju Stup, gdje su prilikom izvođenja radova poginula dvojica radnika. 

Saopćenje MUP-a KS prenosimo u cijelosti:

- Dana 29.7.2020.godine u 11.30 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, došlo do obrušavanja zemlje prilikom izvođenja građevinskih radova na gradilištu. Tom prilikom su smrtno stradali: E. B., rođen 1994. godine i M. Đ., rođen 1962. godine, nastanjeni u Sarajevu, što je konstatovano od strane ekipe ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je povrijeđeni radnik A. M., rođen 1962. godine, nastanjen u Sarajevu, zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC-u u Sarajevu, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, sudski vještak medicinske struke, inspektor zaštite na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i sudski vještak zaštite na radu građevinske struke.

Tijela preminulih su vozilom KJKP "Pokop" prevezena u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija. Istog dana u 17 sati, po naredbi Kantonalnog tužilaštva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lica: S. B., rođen 1966. godine, B. H., rođen 1963. godine, U. P., rođen 1969. godine, F. P., rođen 1978. godine i S. A., rođen 1981. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 328. stav 2. (teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 326. (nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZ F BiH.

Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, uključujući i identifikaciju odgovornih pravnih lica, s obzirom da je u predmetne građevinske radove uključeno više pravnih subjekata - navodi se u policijskom saopćenju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh