open-navfaktor-logo
search
Incident u Zvorniku
Polupao stakla na Domu zdravlja, pa napao policiju koja je izašla na intervenciju
Policija je u Zvorniku uhapsila S. N., zbog napada na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari, saopćeno je jutros iz PU Zvornik. 
27.07.2020. u 09:08
get url
text

Kako su naveli iz policije, sinoć oko 21.50 sati, Policijskoj stanici Zvornik je prijavljeno da je jedna osoba polupala stakla na ulaznim vratima Doma zdravlja Zvornik.

- Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Zvornik su izlaskom na mjesto događaja zatekli lice S. N. koje je nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem, nakon čega je fizički napao policijske službenike, nanijevši im tjelesne povrede. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini - navodi se u saopćenju policije. 

Dodaje se da se nastavlja s daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivična djela za koja se osumnjičeni tereti.

Iz PU Zvornik podsjećaju da je Krivičnim zakonom Republike Srpske propisano da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti" službenoj osobi nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

- Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.