Nedjelja, 26.01.2020.

Faktor saznaje

Pop "prodao" eksploziv istražiteljima, poznanici kažu da je bio "o sebi, pri sebi"

Poznanici uhapšenog popa opisali su ga kao osobu "o sebi, pri sebi" 

Osumnjičeni B. G., koji je uhapšen u akciji kodnog naziva "Lotika" zbog sumnje da se bavio nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, te oružja, "pao" je u trenutku primopredaje, saznaje Faktor iz istrage.

Kao što smo ranije objavili, nezvanično smo saznali da se radi o Bojanu Glišiću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu.

Glišić je iz Rogatice, oženjen je i otac troje djece.

Istraga u ovom predmetu još traje, te iz MUP-a RS-a, čiji su pripadnici iz Uprave za organizovani i teški kriminalitet realizovali akciju, ne žele da otkrivaju više detalja.

Međutim, nezvanično saznajemo da je hapšenju prethodila istraga tokom koje su provođene posebne istražne radnje, a izvor iz istrage nam je otkrio da je Glišić uhapšen u trenutku primopredaje.

- Uhapšen je u trenutku primoredaje prikirivenim inspektorima. Priveli su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Još je u toku kriminalistička obrada nad osumnjičenim – kratko nam je potvrdio izvor iz istrage.

Osumnjičeni će, kako saznajemo, oko 17 sati biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarije u Višegradu.

Sekretar Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer kazao nam je da će postupajući tužilac odluku o eventualnom prijedlogu pritvora donijeti nakon što osumnjičeni bude ispitan.

U okviru akcije "Lotika" izvršeni su pretresi na tri lokacije, dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu, te je pronađeno i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina – MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

Kako su Faktoru kazali poznanici uhapšenog popa, on ničim nije odavao da bi mogao biti umiješan u neke sumnjive poslove.

- Djelovao je kao neko ko je "o sebi, pri sebi" - kazao je jedan od njih.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh