open-navfaktor-logo
search
Uzrok nepoznat
Povratniku u Srebrenicu potpuno izgorio restoran: "Ne znam šta i kako dalje"
Beganović ističe da mu je restoran bio jedini izvor prihoda
29.10.2019. u 14:39
get url
text

Na jezeru Perućac (plaža Oštrika) u toku noći u potpunosti je u požaru izgorio restoran u vlasništvu povratnika Jasmira Beganovića.

Policija je izašla na mjesto događaja, ali još nije poznato šta je uzrokovalo požar.

{$galerijaFotografija}

- Jutros oko 09.30 sati, Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je da je u toku prethodne noći, na ugostiteljskom objektu u mjestu Prohići, općina Srebrenica, izbio požar. Po prijavi su postupili pripadnici PU Zvornik koji će izvršiti uviđaj na licu mjesta. Tačan uzrok požara i visina materijalne štete bit će naknadno utvrđeni – kazao je za Faktor portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Beganović ističe da mu je restoran bio jedini izvor prihoda.

- S obzirom da objekat radi u toku ljetne sezone, privremeno sam bio zatvorio jer smo radili na preuređenju, da mogu ljudi dolaziti i zimi. Sve je izgorjelo. Ne znam šta i kako dalje – kazao je Beganović.

Naglašava da je u proteklim godinama uložio velika sredstva u izgradnju, a da je sve nestalo u trenu.

- Strašno je vidjeti sve ovo. Pet godina sam ulagao, odvajao od svoje porodice da napravimo nešto, da imamo ponudu i za turiste. Sve je izgorjelo, mislim da je to neko namjerno zapalio. Iako ja nisam ni s kim u svađi, bilo kakvom sukobu. Policija je na terenu, doći će i stručnjaci, pa da se vidi tačan uzrok požara - dodaje Beganović.

Požar, izgorio restoran , Perućac, Srebrenica, 29.10.2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.