Djevojka koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici 9. decembra preminula je u Kantonalnoj bolnici Zenica pet dana nakon nesreće. Ova informacija potvrđena je medijima u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Ranije je objavljeno da se radi o Zeničanki Ajni Strukan.

Nesreća se dogodila kad je vozač Amir Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, pokosio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu, iako se vozilo u drugoj saobraćajnoj traci zaustavilo da ih propusti. Oni su prevezni u Kantonalnu bolnica Zenica. Bureković je otpušten iz bolnice, a ljekari su se borili za život Strukan.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog 11. decembra 2019. godine podnijelo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.