open-navfaktor-logo
search
Umjetnost
Pravi čuda od školjki: Nevjerovatni portreti životinja nastali na plaži
Čini se da je tokom pandemije dosta nas pronašlo neke nove hobije i zanimljive stvari. Neki su naučili savršeno kuhati ili vrtlariti, zainteresirali se za zdrav način života, počeli se baviti sportom ili su se okrenuli svojoj kreativnoj strani i počeli slikati ili se baviti "uradi sam" stvarima.
27.06.2021. u 11:19
get url
text
Portreti životinja od školjki

Svi smo morali postati kreativni jer je niz aktivnosti bio sveden na minimum, a putovanja nisu dolazila u obzir.

Anna Chan, koja je draguljar i dizajner, najbolje je iskoristila situaciju. Umjetnica iz New Yorka otišla je u državni park Robert Moses, gdje bi dane provodila na plaži.

Tamo je počela kipariti pijesak jer je imala ideju da stvori 12 umjetničkih djela za kalendar za 2021. godinu. Ubrzo je to preraslo u "opsesiju": stvaranje prekrasnih, simetričnih mozaika i životinjskih portreta od školjki pronađenih na plaži.

Portreti su toliko detaljni da se čovjek može samo zapitati koliko vremena treba za izradu jednog mozaika.

Za portal Bored Panda ova umjetnica je objasnila da za veće kreacije treba od tri do sedam dana, pa i više.

- Mozaik nakon završetka izgleda jednostavno, ali pronaći pravi komad školjke da se uklopi u cjelinu može biti izazov. Kada sam prvi put počela, uspjela sam za pet do šest sati završiti sve, od sakupljanja školjki do gotove skulpture, ali moj je rad od tada evoluirao i postao detaljniji i dimenzionalniji, što zahtijeva dodatnu brigu i preciznost dok ga sastavljam - između ostalog je kazala Anna Chan.

U galeriji pogledajte tek neke od njenih djela.

{$galerijaFotografija}

Portreti životinja od školjki
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.