open-navfaktor-logo
search
Potvrdilo Tužilaštvo
Predao se Petar Dukić kod kojeg je u akciji "Transporter" nađeno više od 300 kila droge
Nakon višednevnog bjekstva, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama Petar Dukić (1980) iz Banje Luke predao se Tužilaštvu BiH.
03.12.2021. u 12:22
get url
text

VEZANI TEKST - U akciji "Transporter" pronađeno 303 kilograma skanka, oduzeta i skupocjena auta

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, postupajući tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju naredio je njegovo hapšenje, a nakon što je ispitao osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Podsjetimo, u prostorijama koje koristi Dukić, prilikom nedavnog provođenja akcije "Transporter", pronađeno je i zaplijenjeno više od 300 kilograma opojne droge marihuana - "skunk".

- Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije iz BiH, regiona i zemalja EU-a, u okviru predmeta kodnog naziva "Transporter" provode obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine opojnih droga, kako iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, tako i iz BiH prema zemljama EU-a - naveli su iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.