Pored Hoewa, na značajno smanjenje plaće u jeku krize odlučili su se njegov pomoćnik Jason Tindall, izvršni direktor Neill Blake i tehnički direktor Richard Hughes, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uz to, Bournemouth je određeni broj uposlenika poslao na plaćeno odsustvo zahvaljujući programu podrške Vlade Velike Britanije. Programom je predviđeno da bude pokriveno 80 posto njihove plaće, ali će klub uplaćivati dodatak što znači da će dobijati pun iznos mjesečnih primanja.

- Kako se pandemija i dalje širi, postoji mnogo više pitanja nego odgovora u vezi s njenim efektima. Međutim, jedno je sigurno dobrobit naših zaposlenih, navijača, lokalnih zajednica i svih ljudi širom svijeta ima daleko veći značaj od fudbalskih utakmica - kazali su iz Bournemoutha.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila "globalnu pandemiju". Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 47.300 ljudi, a potvrđeno je preko 935.000 slučajeva zaraze koronavirusom, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 190.000 ljudi.