open-navfaktor-logo
search
Istraga
Pretresi pri kraju: Pogledajte šta se trenutno dešava na Palama
Pretresi na Palama i u Istočnom Sarajevu, gdje SIPA od jutros, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om RS-a vrši pretrese u sklopu istrage ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, privode se kraju.
04.11.2021. u 14:36
get url
text

VEZANI TEKST - Zet odbjeglog Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca?

Kako je javio reporter Faktora s mjesta događaja, prije nekog vremena, u pratnji policije, u jedan od objekata koji se pretresa u ulici Alekse Šantića dovedena je zasad neidentifikovana žena.

Pretpostavka je da se radi o Marijani Savčić-Macan, čija kancelarija u Policijskoj upravi Pale je također danas pretresena.

Kako smo ranije objavili, njen suprug označen je kao prvoosumnjičeni u ovom slučaju, a on jutros nije pronađen na adresi stanovanja. Navodno se nalazi u Španiji. 

Nakon nekog vremena pripadnici policijskih agencija napustili su ovaj lokalitet.

{$galerijaFotografija}

Jutros je također pretresena i privatna kuća u ulici Vuka Karadžića, iz koje je izveden muškarac koji je potom priveden na informativni razgovor.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo rekli su ranije da će više osoba biti pozvano u prostorije SIPA-e radi uzimanja izjave, ali je i rečeno da niko u dosadašnjim aktivnostima nije uhapšen.

{$galerijaFotografija}

 

 

Pretres Pale, 04.11.2021
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.