open-navfaktor-logo
search
PU Banja Luka
Pretresi u Prnjavoru: Policija pronašla 17,5 kilograma droge, uhapšena jedna osoba
Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, jučer su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Plantaža 2021", a koja je usmjerena na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga izvršili pretres na tri lokacije na području Općine Prnjavor, a koje koristi osumnjičeni I. K. iz Prnjavora. 
17.09.2021. u 07:52
get url
text

Iz PU Banja Luka je saopćeno da su prilikom pretresa pronađene i oduzete biljke koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje kao i zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 17,5 kilograma.

Podsjećamo, policijski službenici su jučer, na lokaciji na području Općine Prnjavor, pronašli ilegalan zasad indijske konoplje, za koji je utvrđeno da pripada osobi inicijala I. K. iz Prnjavora, te je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Prnjavoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.