open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Prijeteći nožem opljačkao radnicu trgovine: Uhapšen razbojnik u Bugojnu
Brzom intervencijom policije u užem gradskom području pronađen je i uhapšen 54-godišnjak kod kojeg je pronađen novac, kao i nož za koji se sumnja da je korišten prilikom pljačke
20.01.2020. u 09:52
get url
text

Policija iz Bugojna rasvijetlila je razbojništvo počinjeno u subotu u tom gradu, kada je nepoznati muškarac, uz prijetnju nožem, opljačkao radnicu trgovine koja se nalazi u ovoj ulici.

Kako je saopćeno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, razbojnik je, zaprijetivši nožem radnici, iz kase "pokupio" novac, nakon čega je pobjegao.

- Brzom intervencijom policijskih službenika, u užem gradskom području pronađen je i uhapšen P. M. (1966) godine iz Bugojna, koji se sumnjiči da je počinio ovo krivično djelo. Kod njega je pronađena određena količina novca, kao i nož za koji se sumnja da je korišten u izvršenju ovog razbojništva - saopćeno je iz MUP-a SBK.

Svi prikupljeni materijalni dokazi, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljeni nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, navedeno e u saopćenju MUP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.