Postupili po zakonu

Pripadnici Granične policije nisu dozvolili ulazak 50 Iračana u BiH

Objavljeno: 26.09.2019. u 16:24

Na drugoj liniji graničnih provjera pripadnici Granične policije BiH utvrdili su da niko od 50 državljana Iraka ne posjeduje informacije o svrsi namjeravanog boravka u BiH te da BiH žele iskoristiti kao tranzitnu zemlju radi odlaska u zemlje Evropske unije

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo nisu dozvolili ulazak 50 državljana Iraka koji su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula.

Naime, na drugoj liniji graničnih provjera pripadnici Granične policije BiH utvrdili su da niko od 50 državljana Iraka ne posjeduje informacije o svrsi namjeravanog boravka u BiH te da BiH žele iskoristiti kao tranzitnu zemlju radi odlaska u zemlje Evropske unije.

Državljani Iraka imali su turističke vize za BiH, koje su poništene nakon što je utvrđeno da ne mogu opravdati namjeru boravka u BiH.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te će narednim letovima biti vraćeni u Istanbul, saopćeno je iz Granične policije u BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije