open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Pritvoreni razbojnici koji su pretukli ženu i oteli joj novac
Policija i dalje traga  za trećim učesnikom ovog razbojništva, Dervišem Trešnjićem
10.11.2019. u 14:37
get url
text

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović prihvatio je prijedlog sarajevskog Tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Adnanu Bajriću (42) i Elmiru Hodžiću Debi (33), koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili zbog sumnje da su na Dobrinji brutalno pretukli i opljačkali L. B., radnicu kojoj su oteli novac od pazara.

Informaciju je za Faktor potvrdio sudija Todorović, koji je kazao da je za jednog osumnjičenog pritvor odredio zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela, a za drugog zbog bojazni da bi boravkomna slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, te također zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Policija i dalje traga  za trećim učesnikom ovog razbojništva, Dervišem Trešnjićem (30), koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana operativna potraga.

Kako smo ranije objavili, razbojnici su otkriveni uz pomoć građana, koji su uspjeli fotografisati automobil kojim su pobjegli nakon razbojništva tokom kojeg su teško pretukli ženu, slomivši joj pritom nos.

Daljom istragom policija je povezala automobil sa osobama koje su ga koristile, te je za njima odmah pokrenuta potraga.

Zajedno sa Hodžićem i Bajrićem bila je privedena i 39-godišnja M. P., koja se sumnjiči za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela, a koja je nakon krim-obrade puštena i protiv nje će se voditi redovan postupak. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.