open-navfaktor-logo
search
ČITLUK
Pronađen odbjegli vozač nakon nesreće u kojoj je poginuo Željko Prskalo
Jutros je obavljena obdukcija 
03.11.2018. u 13:51
get url
text

Vozača Mercedesa koji se tereti da je u noći s utorka na srijedu u mjestu Potpolje - općina Čitluk, skrivio nesreću u kojoj je poginuo 46-godišnji Željko Prskalo, te pobjegao s lica mjesta, pronašla je policija.

Kako doznajemo, riječ je o Sanelu Mehanoviću iz Zavidovića, trenutno nastanjenom u Čitluku zbog posla. Mehanović je za vrijeme nesreće imao saputnicu u vozilu do koje je policija prvo došla. U  prvom iskazu je preuzela krivicu na sebe, kazavši da je ona upravljala volanom, da bi se kasnije predomislila. Policija je razriješila nedoumicu i ustanovila da je Mehanović upravljao vozilom koji se frontalno sudario s vozilom mercedes 190 kojim je upravljao Prskalo.

Po naređenju postupajućeg kantonalnog tužilaca, Darke Zovke, jutros je obavljena obdukcija tijela te je nalaz pokazao da je smrt nastala od posljedica višestrukih udara.

-Vrat i glava su bili potpuno smrskani - istaknuo je Zovko, te dodao kako su saslušani svi svjedoci te je naređeno vještačenja tehničke ispravnosti svih vozila.

Zovko je naglasio kako će protiv Mehanovića biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo ugrožavanje saobraćaja. Podsjetimo, u nesreći je učestvoavo i M. B. (57) s teretnim motornim vozilom MAN.  Prskalo je životnu bitku, unatoč naporima mostarskih ljekara, izgubio sinoć u 22 sata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.