open-navfaktor-logo
search
Bosanski Novi
Pronađen pijani vozač koji je udario pješaka i pobjegao s mjesta nesreće
Uhapšeni se sumnjiči da je automobilom "golf 5" udario pješaka koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a potom pobjegao i nije pružio pomoć povrijeđenom
10.12.2019. u 14:04
get url
text

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20.40 sati dogodila u Bosanskom Novom, teško je povrijeđen pješak B. R., dok je vozač automobila koji ga je udario pobjegao s mjesta nesreće. 

Prema informacijama iz Policijske uprave Prijedor, nesreća se dogodila u ulici Stojana Ćelića, gdje je zatečen pješak sa teškim povredama, dok nepoznatog vozača i vozila nije bilo.

Povrijeđeni je na ukazivanje ljekarske pomoći prevezen u bolnicu u Prijedoru, a nakon toga i u banjalučku bolnicu.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Policijske stanice Bosanski Novi, koji su iste noći na osnovu operativnog rada i prikupljenih dokaza identifikovali i uhapsili osobu S. V. iz Bosanskog Novog, zbog sumnje da je učestvovala u nesreći.

Uhapšeni se sumnjiči da je automobilom "golf 5" udario pješaka koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a potom pobjegao i nije pružio pomoć povrijeđenom. 

- Kod navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkolohola u organizmu u koncentraciji od 2,02 g/kg - navodi se u saopćenju PU Prijedor.

Policajci uz nadzor postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja i dokumentovanja krivičnih djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, nakon čega će protiv S. V. biti podnesen izvještaj, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.