open-navfaktor-logo
search
PU Zvornik
Pronađen razbojnik koji je na dvije pumpe u Šepku ukrao dva auta i udario u stanicu za plin
Pripadnici Policijske stanice Kozluk danas oko podne uhapsili su V. T., osumnjičenog za krivično djelo razbojništvo, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.
17.08.2022. u 17:08
get url
text

Radi se, nezvanično, o Veljku T. (58) iz Kozluka koji se tereti za razbojništvo koje se prošle sedmice desilo na benzinskoj pumpi "Nešković". Osumnjičeni je tada ukrao automobil "audi", a potom njime udario u aparat za plin.

Ukradeni "audi" potom je stao, a u međuvremenu je naišao slučajni prolaznik sa "passatom" koji je vozača i saputnicu iz "audija" prevezao na drugu, obližnju pumpu.

VEZANI TEKST - Policija zna ko je: Na dvije pumpe oteo dva auta, jednim udario stanicu za plin, drugim probio rampu na granici

Veljko T. je, budući da mu je prvi automobil stao, tada dotrčao i do te pumpe i ukrao "passat", kojim je pobjegao s mjesta događaja.

Sumnjalo se da je pobjegao u Srbiju, a pripadnici policije danas su ga zatekli u "vw touranu", u mjestu Roćević, područje grada Zvornika.

- Lice je lišeno slobode i za istim je obustavljeno traganje. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina - naveli su iz policije.

Policija je ranije privela i Gordanu M. (42) zbog sumnje da mu je pomogla u skrivanju poslije izvršenja krivičnog djela.

Ona je u međuvremenu pušena, dok će za Veljka T. biti zatražen pritvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.