open-navfaktor-logo
search
Povreda Zmaja
Prosinečki ostao bez defanzivca za start Lige nacija
Ćivić će se najvjerovatnije u ponedjeljak pojaviti na Ilidži, ali je gotovo sigurno da neće moći nastupiti protiv Sjeverne Irske i Austrije
01.09.2018. u 10:23
get url
text
Eldar Ćivić
get url
text

Pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za premijerni ciklus Lige nacija zakazane su za ponedjeljak, a najbolji bh. fudbaleri okupit će se u ilidžanskom hotelu "Austria & Bosnia".

Zmajevi već 8. septembra u Belfastu igraju protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije na Bilinom polju ugostit će reprezentaciju Austrije.

Selektor Robert Prosinečki za ove mečeve je pozvao 23 igrača, a od ranije je poznato da neće moći računati na Seada Kolašinca, koji zbog povrede neće doći na okupljanje.

Novu glavobolju Robertu Prosinečkom zadaje i povreda Eldara Ćivića fudbalera praške Sparte, koji je alternativa Kolašincu. Ćivić, koji je za Zmajeve debitovao protiv Južne Koreje i koji je odigrao sjajnu tu utakmicu, ima problema sa povredom od početka sezone, tako da još uvijek nije upisao ni jedan minut u igri za svoj klub u ovoj sezoni.

Ćivić će se najvjerovatnije u ponedjeljak pojaviti na Ilidži, ali je gotovo sigurno da neće moći nastupiti protiv Sjeverne Irske i Austrije, pišu Sportske.ba.

Zmajevi i Robert Prosinečki su tako ostali na samo jednom klasičnom lijevom beku, Bojanu Nastiću koji je za naš tim debitovao protiv Crne Gore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.