Pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za premijerni ciklus Lige nacija zakazane su za ponedjeljak, a najbolji bh. fudbaleri okupit će se u ilidžanskom hotelu "Austria & Bosnia".

Zmajevi već 8. septembra u Belfastu igraju protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije na Bilinom polju ugostit će reprezentaciju Austrije.

Selektor Robert Prosinečki za ove mečeve je pozvao 23 igrača, a od ranije je poznato da neće moći računati na Seada Kolašinca, koji zbog povrede neće doći na okupljanje.

Novu glavobolju Robertu Prosinečkom zadaje i povreda Eldara Ćivića fudbalera praške Sparte, koji je alternativa Kolašincu. Ćivić, koji je za Zmajeve debitovao protiv Južne Koreje i koji je odigrao sjajnu tu utakmicu, ima problema sa povredom od početka sezone, tako da još uvijek nije upisao ni jedan minut u igri za svoj klub u ovoj sezoni.

Ćivić će se najvjerovatnije u ponedjeljak pojaviti na Ilidži, ali je gotovo sigurno da neće moći nastupiti protiv Sjeverne Irske i Austrije, pišu Sportske.ba.

Zmajevi i Robert Prosinečki su tako ostali na samo jednom klasičnom lijevom beku, Bojanu Nastiću koji je za naš tim debitovao protiv Crne Gore.