Denver

Pucnjava u školi u SAD-u: Jedan učenik mrtav, osam ranjenih

Objavljeno: 08.05.2019. u 08:05

Policijski su službenici saopćili kako su dva muška studenta naoružana pištoljima uletjela u školu i otvorila vatru, ubivši pritom jednog kolegu  i ranivši ih sedam prije nego što su privedeni

FOTO: SCREENSHOT

Jedan je učenik ubijen u pucnjavi u školi u Denveru, dok ih je nekoliko u kritičnom stanju, objavio je Reuters. 

Pucnjava se dogodila u školi za nauku i tehnologiju u općini Highland Ranch, 40-ak kilometara južno od Denvera, oko 14 sati po lokalnom vremenu. Uz ubijenog učenika, još ih je osam ranjeno, javlja CNN. Dvojica osumnjičenika odvedena su u pritvor.

Policijski su službenici saopćili kako su dva muška studenta naoružana pištoljima uletjela u školu i otvorila vatru, ubivši pritom jednog kolegu  i ranivši ih sedam prije nego što su privedeni. 

Osamnaestogodišnjak je proglašen mrtvim na mjestu zločina, rekao je šerif okruga Douglas Tony Spurlock nekoliko sati nakon tragedije, dodavši kako su napadači napali na dvije različite lokacije.

Jedan od napadača je punoljetan, drugi je mlađi od 18 godina.  

Izvor:   Agencije

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije