open-navfaktor-logo
search
Zbog trgovine drogom
Pucnjava u Španiji: Državljanin BiH teško ranjen, ubijen muškarac iz Srbije
Četrdesetjednogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Granadi, na brani Rules. U pucnjavi je ubijen državljanin Srbije. Španski mediji javljaju kako je istragu o ovom slučaju preuzela Civilna garda, a da se sumnja da je u pitanju trgovina drogom.
14.07.2022. u 12:23
get url
text

Kako navodi španski medij Ideal, sve se dogodilo jučer, nekoliko minuta prije 19 sati kada je hitna pomoć dobila dojavu o dvjema osobama koje su upucane.

Bh. državljanin je evakuisan helikopterom do bolnice gdje je operisan, dok je tijelo državljanina Srbije prebačeno u Institutu za pravnu medicinu (IML) u Granadi radi obdukcije. Ekipa hitne pomoći ga je pokušala oživjeti, ali nije bilo reakcije. U njega je ispaljeno više metaka.

Prema informacijama iz Civilne garde koju su objavili mediji, sve ukazuje na to da je na brani došlo do sukoba dvije kriminalne grupe u vezi s drogom. Sumnja se na ilegalnu trgovinu marihuanom. Počinitelji su pobjegli s mjesta događaja.

Bh. državljanin je jedini svjedok ovog događaja, ali je na intenzivnoj njezi, pod sedativima i intubiran, zbog čega ne može dati izjavu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.