open-navfaktor-logo
search
Neformalna grupa
"Putin nije Rusija": Protest Rusa, Ukrajinaca, Bjelorusa i Srba u Beogradu
Neformalna grupa građana "Rusi, Ukrajinci, Bjelorusi i Srbi zajedno protiv rata" održala je danas protestnu akciju "Rusi protiv rata - Da nezavisnosti od putinizma i diktature Kremlja" s kojeg je poručeno da "Putin nije Rusija" i zatraženo oslobađanje političkih zatvorenika u Rusiji.
12.06.2022. u 14:56
get url
text

Akcija je održana u centru grada na Terazijama, kod hotela "Moskva", a okupljeni su nosili transparente s porukama "Stop ratu u Ukrajini" i "Rusi protiv rata", zastave Srbije i Ukrajine i skandirali "Slava Ukrajini" i "Putin nije Rusija".

Predstavnik neformalne grupe Peter Nikitin je rekao da je vlast u Rusiji uzurpirala slobodu medija, čitavu ekonomiju, izbore na svim nivoima i pokrenula "krvavi bartoubilački rat protiv Ukrajine".

On je uime okupljenih osudio rat u Ukrajini i izrazio žaljenje zbog desetina hiljada stradalih u ratu i zbog onih koji su morali da napuste svoje domove.

Nikitin je dodao da je danas nacionalni praznik Rusije, 12. juni, te izrazio želju da taj dan bude obilježen naredne godine u Rusiji, ali bez njenog sadašnjeg predsjednika Vladimira Putina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.