open-navfaktor-logo
search
Zavidi im i javni sektor
Radnicima RiTE Stanari povećana plaća, 300 KM za zimnicu, oko 1.500 KM za godišnji
Sporazumom između menadžmenta kompanije "EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari" i sindikalne organizacije, koji je u januaru stupio na snagu, uvedene su brojne pogodnosti i benefiti za radnike, na kojima bi im pozavidjeli brojni radnici ne samo u realnom, nego i javnom sektoru.
20.01.2022. u 12:59
get url
text

Plaća radnika u RiTE Stanari od Nove godine je povećana za pet posto, dok će za zimnicu i ogrjev dobiti 300 KM, te blizu 1.500 KM za godišnji odmor.

Direktor "EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari" d.o.o. Stanari Savo Mirković i predsjednik Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije ove firme Siniša Ristić potpisali su u decembru sporazum, koji je od januara ove godine na snazi.

Sporazumom su povećane plate za pet posto za 2022. godinu, kao i troškovi prijevoza. Novac je izdvojen i za sportske aktivnosti Sindikalne organizacije od 2.000 KM, pomoć za ogrjev i zimnicu je sa 280 КM u u 2021. godini povećana na 300 КM u neto iznosu u 2022. godini, a isplata regresa za korištenje godišnjeg odmora se sa 1.415 КM povećala na 1.474 КM u neto iznosu u ovoj godini.

- Pomenuti sporazum, koji predstavlja dobru saradnju sindikata i poslodavca, kao i kvalitetan socijalni dijalog, primjenjivat će se uz zaključeni kolektivni ugovor "EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari" d.o.o. Stanari – naveli su u Savezu sindikata RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.