open-navfaktor-logo
search
Korigirana odluka
Raiffeisen banka se predomislila, vratit će građanima dio novca za vođenje računa
Klijentima Raiffeisen banke je za mjesec mart ove godine uvećan iznos naknada za vođenje računa, što je, uzimajući u obzir aktuelnu pandemiju koronavirusa i posljedice koje ona nosi po ekonomiju, izazvalo revolt korisnika usluga te banke.
02.04.2020. u 11:04
get url
text

Neki od njih su se obratili Faktoru, dostavljajući uporedne izvode, koji dokazuju rast cijena usluge vođenja računa u toj banci.

VEZANI TEKST – U jeku krize zbog pandemije koronavirusa: Banke klijentima povećale naknade za održavanje računa

Slijedom tih informacija smo dostavili upit Raiffeisen banci, iz koje nam je odgovoreno da su u januaru ove godine donijeli poslovnu odluku o izmjeni tarifa naknada u visini mjesečne naknade za vođenje računa i naknade za pakete računa za mala i srednja preduzeća sa početkom primjene od 31. marta 2020. godine, te da su klijenti putem mjesečnog izvoda bili inofrmisani o navedenom.

- Svjesni izazova s kojima se susreću svi klijenti u situaciji koja je uzrokovana pandemijom COVID-19, banka je donijela odluku da izvrši povrat više naplaćene naknade za usluge vođenja računa i paketa računa za pravna lica, te da zadrži dosadašnje cijene navedenih usluga – navodi se u odgovoru.

Dodaju da su za svoje klijente omogućili različite olakšice, što uključuje i podršku putem moratorija kako bi im u ovom periodu ublažili finansijski pritisak.

- Želimo istaći da Raiffeisen banka nije nikada koristila vanredne situacije za povećanje naknada svojih usluga. Ulažemo maksimalne napore kako bismo klijentima olakšali poslovanje sa Bankom što je više moguće. U vremenu neizvjesnosti u kojem se nalazimo svako u svom segmentu daje maksimum da prevaziđe ovaj period, te ni Raiffeisen banka nije izuzetak – zaključuje se u odgovoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.