open-navfaktor-logo
search
Masakr
Rusija negirala zračne napade na željezničku stanicu u Kramatorsku
Kremlj je u petak demantovao ukrajinske izvještaje o ruskim zračnim napadima na željezničku stanicu u Kramatorsku, na istoku zemlje.
08.04.2022. u 13:14
get url
text

VEZANI TEKST - Zelenski objavio fotografije i video: Masakr u Kramatorsku, Rusi bombardovali civile na željezničkoj stanici

- Tvrdnje Kijeva o smrtonosnom ruskom raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku su provokacija i apsolutno ne odgovaraju stvarnosti - navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je dodalo da rakete Tochka-U, čiji su dijelovi uslikani na željezničkoj stanici, koriste samo ukrajinske oružane snage.

Rusko ministarstvo je takođe saopćilo da je 14. marta ukrajinska vojska udarila u centar grada Donjecka na istoku zemlje, ubivši 17 i ranivši još 36 civila.

Kramatorsk se takođe nalazi u Donjeckoj oblasti, enklavi čiju je "nezavisnost" Moskva priznala uoči rata.

Željeznice Ukrajine saopćile su u petak da je u ruskom raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku ubijeno najmanje 30 osoba, a ranjeno više od 100 civila koji su čekali evakuaciju iz tog ukrajinskog grada.

Na snimcima objavljenim sa mjesta napada vidi se veći broj civilnih žrtava kako leže u krvi pored kofera i stvari koje su nosili sa sobom. Guverner Donjecka Pavel Kirilenko saopštio je da je stanica pogođena projektilom "Iskander" koji sadrži kasetnu municiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.