VEZANI TEKST - Zelenski objavio fotografije i video: Masakr u Kramatorsku, Rusi bombardovali civile na željezničkoj stanici

- Tvrdnje Kijeva o smrtonosnom ruskom raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku su provokacija i apsolutno ne odgovaraju stvarnosti - navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je dodalo da rakete Tochka-U, čiji su dijelovi uslikani na željezničkoj stanici, koriste samo ukrajinske oružane snage.

Rusko ministarstvo je takođe saopćilo da je 14. marta ukrajinska vojska udarila u centar grada Donjecka na istoku zemlje, ubivši 17 i ranivši još 36 civila.

Kramatorsk se takođe nalazi u Donjeckoj oblasti, enklavi čiju je "nezavisnost" Moskva priznala uoči rata.

Željeznice Ukrajine saopćile su u petak da je u ruskom raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku ubijeno najmanje 30 osoba, a ranjeno više od 100 civila koji su čekali evakuaciju iz tog ukrajinskog grada.

Na snimcima objavljenim sa mjesta napada vidi se veći broj civilnih žrtava kako leže u krvi pored kofera i stvari koje su nosili sa sobom. Guverner Donjecka Pavel Kirilenko saopštio je da je stanica pogođena projektilom "Iskander" koji sadrži kasetnu municiju.